13:00

Triangelns IK P05

Referat: BK Sport P 05 röd höst - Triangelns IK P05

Dags för helgens tredje match och nu var det Triangeln som skulle stå för motståndet och vis av erfarenheten så visste man att det skulle bli en tuff och svår match. Det var 10 laddade killar som kom till start efter lite frånfall. Vi pratade återigen om vikten att gå ut och ge järnet från början, vara tät i markeringsspelet, ge bollhållaren många spelalternativ och framförallt våga, våga, våga och våga igen.

Matchen drar igång och det är vi som börjar bäst och relativt snabbt sätter dit 1 och 2-0 i Triangelns bur. Triangeln saknar dock inte chanser och får lite slumpmässigt dit 1-2 på en halvchans. Vi fortsätter dock att trumma på och skapa chanser och sätter också dit 3-1. Därefter tar Triangeln över något samtidigt som vi inte riktigt går in ordentligt i situationerna och mot ett lag av Triangelns kaliber får man inte bjuda på något i onödan. Triangeln har en bra period och sätter dit 3 snabba mål och helt plötsligt står det 3-4 på resultattavlan. Vi kommer igång lite igen och sätter psykologiskt viktiga 4-4 innan halvtidsvisslan blåser.

I andra halvlek är det Triangeln som startar bäst och de har bland annat ett rungande skott i ribban eller var det två? Vi är inte över på deras planhalva många gånger under de första 5 minuterna men när stormen bedarrat tar vi över spelet och vi får se prov på riktigt fint spel med några riktiga krigarmål och fina spelkombinationer som leder fram till snygga mål. Bakåt är vi kompakta och lämnar inte många målchanser efter de första fem minuterna och de som skapas räddar Jakob med sitt stabila målvaktsspel. Vi får dit ytterligare 4 mål i andra halvlek och matchen slutar 8-4 i BK favör.

Vi tackar Jakob för riktigt bra och gediget målvaktsspel där han sätter igång bollen snabbt på våra backar, Neo, Anton I och Albin för tätt och bra försvarspel, Elias, Emil, Lukas och Hannes för bra och kreativt mittfältsspel där vi verkligen hela tiden vågar, Viktor P. och Tore för rörligt, snabbt och kraftfullt anfallsspel där vi verkligen satte Triangelns backar på prov.

Vi tackar för Triangeln för en som vanligt jämn och juste match, tack till domaren, tack till publiken som fick både sol och värmande spel när de var där och stöttade oss. Sist men inte minst tack till er killar som går ut och gör det fantastiskt bra och överlåter till oss tränare att sköta byten och lite tips vid dessa.